Útvonalak


KapcsolatA leggyakrabban feltett kérdésekre próbálok itt válaszolni.....


1. A megadott árak 3 főre vonatkoznak. Ha csak ketten szeretnénk menni, hogyan módosul az ár? És beültetnek mellénk egy harmadik utast?

A megadott árak a repülőgép bérlésre vonatkoznak és 3 főre van szétosztva a költség. Ha csak ketten szeretnének repülni, akkor is csak a repülőgép bérlést kell kifizetni, azonban az összeg csak 2 fő között oszlik meg. Természetesen senkit nem ültetünk be 3. utasként. Pl: fél óra repülés 7.000 Ft/ fő három fő esetén, ami 21.000 Ft összesen. 2 fő esetén a fizetendő szintén 21.000 Ft.

(Áraink a repülőtéri költséget nem tartalmazzák)


Ugyanez a helyzet a 6 utast szállító repülőgéppel. A megadott árak 6 főre vonatkoznak. Ha csak öten jönnek repülni, a költségek öt fő között oszlanak meg.


Éjszakai repülés esetén a repülőtéri illeték árak másként alakulnak, pontos árajánlatért keressen minket!


2.Ki mehet repülni?

Bárki aki szeretné megtapasztalni a repülés élményét, életkori és egészségügyi korlátozás nincsen.

3.Mi van rossz idő esetén?

Pilótáink folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás előrejelzéseket és ha alkalmatlannak találják az időt repülésre, mielőbb értesítjük utasainkat a repülés elhalasztásáról. Az aktuális hivatalos repülés meteorológia előrejelzésről az alábbi linkre kattintva tájékozódhat. Klikk ide.


4.Hideg van fent?

A levegő hőmérséklete a magasság növekedésével csökken, kb. 0,65°C -t 100 méterenként. A sétarepülés repülési magasságán 1-2°C-al hidegebb van mint a talaj közelében. Természetesen utasaink ebből mit sem érzékelnek mert a repülőgép utastere fűthető.


5.Budapest fölé be lehet repülni?

Igen, azonban a pesti oldal felett van egy irányított légtér, amibe csak külön engedéllyel, illetve ferihegyi leszállással lehet berepülni. Ez azonban nem korlátozza, hogy egész Budapest látványában gyönyörködhessünk.


6.Hol lehet leszállni, lehet pihenni?

Bármelyik kisebb vagy nagyobb működő reptéren, amiket a http://www.hungaryairport.hu linken lehet megnézni.


7. Mi történik ha leáll a motor?

A repülőgépek motorjai többszörösen biztosított konstrukciók, gyakorlatilag lehetetlen, hogy repülés közben akaratunkon kívül leálljon. Ezen kívül a gépek úgy vannak megépítve, hogy álló motorral is biztonságosan le lehet velük szállni. Erre az esetre is fel vagyunk készülve, ilyenkor egy megfelelő helyre, pl: szántóföldre vagy rétre siklórepülésben szállunk le. Az útvonalak tervezése során ügyelünk arra, hogy mindig legyen elérhető leszálló.


8. Mennyivel a tervezett repülés előtt érdemes időpontot foglalni?

Minél előbb, annál több az esély, hogy még van szabad hely. Általában két-három nappal előtte érdemes. Azonban, volt már olyanra is példa, nem egy, hogy reggel lefoglalták az időpontot és délben már repültek is. De sajnos, arra is volt már példa, igaz kevesebb, hogy aznapra már nem tudtunk új foglalásokat fogadni.


9. Hány éves kortól ajánlott a repülés?

Életkori korlátozás nincsen. A legfiatalabb utasunk fél éves volt, a legidősebb 95 éves. Bár azt beláthatjuk, hogy egy fél éves gyermeket nincs értelme megreptetni, hacsaknem A-ból B-be szeretnénk eljutni vele és erre nincs más mód. Tapasztalataink szerint 3 éves kortól már nagyon élvezik a gyerekek a repülést. Ha idős emberekkel szeretnénk repülni, jó időjárási körülményeket válasszunk, turbulencia mentes időjárást és a kánikulát kerüljük! A megfelelő időjárásról a telefonos időpont egyeztetéskor kérhet információkat kollégánktól.