Sétarepülés naplementében

Cessna, sétarepülés

Romantikus sétarepülés a naplementében

Bármelyik sétarepülés kérhető úgy, felár nélkül, hogy az a naplementében végződjön.
Repülő naplementében
Sétarepülés naplementében

Amit tudni érdemes:

A naplemente repülőgépből nézve nagyon romantikus, egy életre szóló élmény lehet, azonban azt érdemes mérlegelni, hogy a lemenő nap fényeinél az alattunk elterülő tájat már nem olyan kontrasztosan látjuk mint napközben, habár maga a naplemente látványa a repülőgépből leírhatatlanul gyönyörű. Valamint a megadott naplemente adatok arra az időpontra vonatkoznak, amikor a nap eltűnik a nyugati horizonton, azonban, ha párásság van, vagy felhők vannak akár a távolban is, akkor a napot előbb látjuk eltűnni a horizonton, mint a hivatalosan megadott értékek. Erről a jelenségről érdemes repülés előtt a pilótával egyeztetni. 

A naplemente előtti repülésnek továbbá előnye, hogy legtöbbször ilyenkor a “legsimább” a levegő, azaz még erős szél esetén is általában kényelmes, turbulencia mentes repülésre számíthatunk. 

Az aktuális naplemente időpontjáról kollégánk szívesen tájékoztatja, illetve ide kattintva, megtekintheti az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalát, ahol az egész év minden napjára pontos adatokat kaphatunk a napnyugta időpontjára vonatkozóan.

Sétarepülés naplementében